• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'Uitdagingen voor douanedienst'

| de ware tijd | Door: Redactie

'Uitdagingen voor douanedienst'

06/05/2022 20:03

President Santokhi met een deel van de bevorderde douaneambtenaren. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Directeur Ismaël Kalaykhan van de Belastingdienst vindt het belangrijk dat de dienstverlening naar de gemeenschap wordt verbeterd omdat de samenleving het verdient. Hij is van oordeel dat de ambitie daartoe bij elke douanier moet leven en heeft hen daarom opgeroepen om samen te bundelen en de dienst verder te professionaliseren. Daartoe zullen bestaande wetten voor deze dienst worden herzien.

Tijdens zijn bezoek donderdag aan de dienst der Invoerrechten en Accijnzen merkte Kalaykhan op in de afgelopen 21 maanden te hebben geconstateerd dat de dienst voor tal van uitdagingen staat. Hij nam daarbij de huisvesting in de districten onder de loep. "Het is geen mooi gezicht", gaf de belastingdirecteur toe.

Intussen zijn Zanderij en Nickerie gescreend en aangepakt en wordt nu aandacht geschonken aan Albina. "We willen daar ambtenaren die zich niet druk hoeven te maken over huisvesting, omdat wij de dienstverlening willen vergroten. We moeten daarvoor ook meer personeel hebben", beseft hij.

Het bevreemdt Kalaykhan dat de afronding van het douanekantoor in Paramaribo zo lang op zich laat wachten. Hij hekelt ook de bureaucratie rond de verbetering van de rechtspositie van de ambtenaren, maar toont zich tegelijkertijd ingenomen met het gegeven dat zaken rond de rechtspositie van de bevorderden vlot zijn afgehandeld. Donderdag werden vijftien douaniers bevorderd in een naast hogere rang.

  Tweet  Gerelateerde artikelen'Douane is visitekaartje van belastingdienst'Douanebond ziet lichtpunten na gesprek met AchaibersingDouanebond stelt Achaibersing ultimatum van 48 uur Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie