• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Uitdagingen voor douanedienst

| de ware tijd | Door: Redactie

Uitdagingen voor douanedienst

06/05/2022 20:03

President Santokhi met een deel van de bevorderde douaneambtenaren. Foto: CDS  

PARAMARIBO - De Belastingdienst staat voor tal van uitdagingen is de conclusie van directeur Ismael Kalaykhan. “We hebben uitdagingen. Als u kijkt naar de gebouwen in de districten. Het is geen mooi gezicht. Zanderij en Nickerie zijn gescreend en aangepakt. De focus is nu op Albina. We willen daar ambtenaren die zich niet druk hoeven te maken over huisvesting, omdat wij de dienstverlening willen vergroten. We moeten daarvoor ook meer personeel hebben”, aldus Kalaykhan.

Op werkbezoek donderdag met president Santokhi aan de douane hekelde Kalaykhan de bureaucratie bij het  verbeteren van de rechtspositie van de ambtenaren. Wat hem ook bevreemdt is dat de afronding van het douanekantoor in Paramaribo lang op zich laat wachten. Hij heeft de korpsleden opgeroepen om samen te bundelen en de dienst verder te professionaliseren, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Hiertoe zullen de bestaande wetten die voor de dienst gelden, worden herzien. Voor Kalaykhan is het belangrijk dat de dienstverlening naar de gemeenschap wordt verbeterd. Tijdens het bezoek zijn vijftien douaniers bevorderd in een naast hogere rang en is een nieuwe containerscanner in gebruik genomen.

  Tweet  Gerelateerde artikelen'Douane is visitekaartje van belastingdienst'Douanebond ziet lichtpunten na gesprek met AchaibersingDouanebond stelt Achaibersing ultimatum van 48 uur Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

    | de ware tijd | Door: Redactie