• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

UITBETALING BONUSSEN EN COVID-UITKERING GAAT DOOR 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

De uitbetaling van de Srefidensi- en kerstbonus, elk van 300 SRD, gaat onverkort door. Dit zegt minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning op de ontstane ontevredenheid bij een grote groep mensen die zich in de kou gelaten voelt.

Volgens Achaibersing was het de bedoeling om alle belanghebbenden rond de afgesproken tijd uit te betalen, maar de opgave bleek achteraf groter dan verwacht.

“We hebben het een beetje onderschat. Ik ben daar eerlijk over. Maar die betalingen zijn al opgestart. De betalingen lopen via SPSB. De bedragen zijn al ter beschikking gesteld van SPSB. Dus als het goed is, moeten de mensen nu al betalingen ontvangen. Maar het gaat ook in batches. De mensen krijgen hun geld”, verzekerd de bewindsman.

De afgelopen week had de minister een gesprek met zijn personeel belast met de uitbetaling van de twee bonussen. Alle administratief werk is rond en de opdracht voor uitbetaling ook gegeven. “Dus als de mensen het over november en december nog niet gehad hebben, dan krijgen ze SRD 600 overgemaakt. Dat proces, de bankverwerking, is nu al gaande.”

Ook de registratie voor Covid-steun gaat onverkort door.

De eerste groepen kon zich tot en met 15 februari registreren. Deze groep moet tegen eind van de maand reeds beschikking hebben over een sociale uitkering van SRD 1500. Tussen 1 maart en 7 maart mogen andere groepen zich online registreren. “En eind maart moeten ze het ook al krijgen. Dus we gaan het beter proberen te doen met deze nieuwe registratie”, aldus Achaibersing.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie