• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

U23-volleybalselecties naar Dominicaanse Republiek

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

U23-volleybalselecties naar Dominicaanse Republiek

15/05/2021 08:08 - John Zaalman

De U23-volleyballers van Suriname tijdens een wedstrijd in het eerste kwartaal van 2020. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - De Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) is van plan de nationale U23-volleybalselecties naar de Dominicaanse Republiek af te vaardigen voor kwalificatiewedstrijden van de Pan-Amerikaanse Spelen. De vrouwen spelen in juni, de mannen in juli. Beide teams zijn – na toestemming te hebben verkregen van het Outbreak Managementteam – al in training.

Verdy Getrouw en Lionel Nabibaks (mannen), Eric Aikman en Cheryl Brunings (vrouwen) zijn de coaches. Bij de vrouwen doen mee het gastland, Suriname Mexico, Cuba, Puerto Rico, Costa Rica, Guatemala en Belize. In juli treffen de mannenteams van deze landen elkaar met uitzondering van Belize en Costa Rica. Op hun plek komen Nicaragua en Panama.

Suvobo-voorzitter Lionel Blokland wil het liefst de geselecteerden laten vaccineren. "Alleen is er nog geen vaccinatie mogelijk voor mensen van 21 jaar en jonger." Zijn bestuur overweegt in elk geval de selecties in een zogenoemde 'bubble' onder te brengen, zoals pas het geval was met de nationale zaalvoetbalselectie van Suriname en voetbalkampioen Inter Moengotapoe.

  Tweet  Gerelateerde artikelenVolleybalcompetitie per direct stopgezetU23-volleybalselecties runner-up in Frans-GuyanaRematch U23-volleyballers tegen Frans-GuyanaFinaleplaats voor U23-volleybalstersOok U23-volleybalsters ten onder Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie