• maandag 24 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'U20-voetbalmeisjes boeken progressie'

| de ware tijd | Door: Redactie

'U20-voetbalmeisjes boeken progressie'

11/01/2022 10:01 - Marinio Balsemhof

Een speelster van Suriname (l) in een pittig duel met een tegenstander van Belize tijdens de kwalificatiewedstrijd van vorig jaar. Foto: Concacaf  

PARAMARIBO - "Wij weten pas na 1 maart wie onze tegenstander is, maar wij gaan ervan uit dat wij tegen de Verenigde Staten (VS) zullen moeten spelen." Bondscoach Hesron Jeroe stoomt de nationale U20-meisjesvoetbalselectie klaar voor de confrontatie van 4 maart op de Dominicaanse Republiek in het kader van het Concacaf-kampioenschap.

Jeroe neemt gevoeglijk aan dat Amerika als winnaar van poule E de tegenstander wordt, omdat de VS volgens hem voetballend beter is dan de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en Nicaragua. Hij beseft ook dat als zijn verwachtingen uitkomen Suriname voor een loodzware taak staat. "Het wordt de zwaarste wedstrijd van de U20", voorspelt hij.

De coach probeert zijn selectie daarom zo optimaal mogelijk voor te bereiden. "Het is hard werken geblazen. Wij trainen nu drie keer in de week, maar de komende maand gaan we de trainingen opvoeren", vertelt Jeroe. Om de selectie sterker te maken, zijn er een paar U17-meisjes toegevoegd.

Ook worden er regelmatig oefenwedstrijden gespeeld tegen de vrouwenselectie. Momenteel sleutelt de technische staf vooral aan de verdediging omdat die beter moet worden. En dat verloopt naar wens van Jeroe. "Ik mag niet ontevreden zijn."

Het team is tot nu toe bespaard gebleven van Covid-19-besmettingen, waardoor eenieder de trainingen kan bezoeken. De protocollen worden strak nageleefd. Ook worden de selectieleden elke woensdag getest. Tijdens de kwalificatiewedstrijden van september op Curaçao was het nog anders en raakten acht speelsters, Jeroe en fysiotherapeut Abriënne Macnack besmet.

  Tweet  Gerelateerde artikelenCovid-19 geselt U20-vrouwenvoetbalselectieVeerkrachtige U20-voetbalvrouwen kwalificeren zichCovid-19-besmettingen krijgen U20-voetbalselectie niet kleinFlitsende start U20-meisjesvoetbalselectieU20-voetbalmeisjes zullen sterk aanvallen Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie