• woensdag 29 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

U20 Natio hoopvol over confrontatie met Haïti

| de ware tijd | Door: Redactie

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — “Wij zijn hoopvol gestemd. We hebben Haïti zien spelen en zien mogelijkheden om tegen hen een gunstig resultaat te behalen.” Die overtuiging leeft bij Werner Blackson, hoofdcoach van de nationale U20-voetbalselectie van Suriname.

Het nationaal team moet dinsdagavond volop aan de bak in de U20 Concacaf Championship in Honduras. Zondag ging het in zijn openingswedstrijd tegen Mexico namelijk met 0-8 ten onder. Om kans op kwalificatie te behouden, kan de selectie zich dus geen tweede verlies permitteren. Het groep F-duel met Haïti begint om zeven uur ’s avonds en wordt gespeeld in Estadio Francisco Morazán in San Pedro Sula.

U20-spelers tijdens de hersteltraining van maandag. [Foto: SVB]

Volgens Blackson was de teleurstelling na het verlies tegen Mexico erg groot, maar zijn spelers hebben alles achter zich gezet. “De sfeer was bedrukt en somber”, geeft hij toe. Maar samen met zijn staf heeft hij de spelers kunnen motiveren voor de volgende wedstrijd. “Het was niet zwaar om ze weer te motiveren, omdat iedereen zich ervan bewust is dat we een toernooi spelen waarin je meerdere wedstrijden hebt die bepalend kunnen zijn voor plaatsing in de volgende ronde. Dus de focus is op Haïti nu.”

Doordat Blackson de tegenstander heeft zien spelen – Haïti en Trinidad en Tobago speelden zondag 4-4 – kon hij zijn spelers gericht voorbereiden. Hij herhaalt dat hij goede kansen ziet om de Haïtianen op de knieën te krijgen. Om dat te doen zal hoog pressie op hen worden uitgeoefend. Wel zal er veel beter moeten worden verdedigd, beseft de bondscoach. “We moeten minder fouten maken, effectiever communiceren en afronden.”

In vergelijking met de ontmoeting tegen Mexico, heeft Blackson slechts één wijziging doorgevoerd. Aanvaller Georrayne Boumann staat in de basis, terwijl spits Givon Derby op de bank begint. De medische staf heeft Dimitrio Andro groen licht gegeven aan de aftrap te verschijnen. De aanvaller van Transvaal maakte tegen Mexico een goede indruk, maar viel uit. Na te zijn behandeld, werd dinsdag bepaald dat hij normaal kan spelen.

| de ware tijd | Door: Redactie