• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tweede winst Charlon Kloof en Porto

| de ware tijd | Door: Redactie

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — FC Porto heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen in Liga Portuguesa de Basquetebol. Charlon Kloof kwam zaterdag in de 78-71 overwinning op Sangalhos DC Boomerang tot vijf punten. In Complexo Desportivo de Sangalhos maakte hij zijn enige veldbasket en scoorde hij één van de twee three-pointers. Kloof, die haast 14,5 minuten speelde, had verder twee assists, twee turnovers, één defensive rebound en één steal.

De in Suriname geboren basketballer, intussen 32 jaar, is bezig aan zijn tweede seizoen in Portugal. Op 12 augustus 2021 tekende hij voor één jaar bij FC Porto, dat hem vorige maand opnieuw

verwelkomde. In de openingspartij van dit competitiejaar – 88-62 zege op CAB Madeira in de eigen Pavilhão Dragão Arena – speelde Kloof twaalf minuten en 37 seconden. Hij eindigde met twee punten, nadat hij zijn enige veldbasket scoorde en had verder twee rebounds, twee steals en vier turnovers.

Na twee speelronden gaat FC Porto aan kop in Liga Betclic Masculina. Net als UD Oliveirense en Ovarense Gavex zijn beide duels gewonnen. Op 8 oktober is de huidige nummer tien Imortal Luzigás (0-1) de tegenstander in Pavilhão Desportivo de Albufeira. De ploeg van coach Fernando Sá sloot het vorige seizoen af als semikampioen, nadat in de finale de best-of-five finaleserie met 1-3 werd verloren van recordkampioen Benfica (28), dat zijn eerste titel sinds 2016/2017 won. FC Porto, dat zich kwalificeerde voor de Fiba Europe Cup, verloor voor de vierde keer in de laatste vijf finales.

| de ware tijd | Door: Redactie