• vrijdag 19 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Twee gewonden bij staartkegel incident SLM-vlucht in Guyana

| waterkant | Door: Redactie

Twee grondpersoneelsleden van de Cheddi Jagan International Airport in Guyana zijn dinsdagavond gewond geraakt nadat de staartkegel van een vliegtuig van World Atlantic Airline per ongeluk is losgelaten en gevallen op hen.

Het toestel onderhoudt de vluchten van de regionale route voor de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM).

Volgens bekomen informatie heeft een grondpersoneelslid per ongeluk aan de hendel van de staartkegel getrokken in plaats van de trapschakelaar van het vliegtuig te bedienen, waardoor de staartkegel werd losgelaten. Als gevolg van het incident, liep de vlucht die vanuit Miami kwam vertraging op.

De SLM heeft woensdagavond gereageerd op de commotie omtrent het voorval.

“Na de landing, geparkeerd aan de gate en haast gereed voor het uitstappen van de passagier, is per abuis de achterste nooduitgang van het vliegtuig van World Atlantic Airline geactiveerd geworden. Hierdoor raakte de “tailcone” (staartkegel ) van dit vliegtuig los, hetgeen ook zo dient te geschieden bij de activering.

Het onderzoek naar dit incident wordt primair uitgevoerd door World Atlantic Airline welke recentelijk door Surinam Airways is ingehuurd voor het uitvoeren van vluchten op de regionale route.

Surinam Airways voert haar eigen onderzoek uit naar het voorval. Intussen wacht Surinam Airways de officiële rapportage af, terwijl technici reeds in stelling worden gebracht voor het installeren van de “tailcone”.

Hierna worden de gestrande passagiers vervoerd naar Paramaribo. Passagiers voor de vluchten naar Georgetown en Miami van 29 juni worden na 12.00 uur in de middag geïnformeerd over hun nieuw vluchtschema.

Aan passagiers wordt gevraagd verdere berichtgeving aangaande nieuwe vertrek- en aankomsttijden af te wachten. Surinam Airways biedt haar verontschuldiging aan voor het ontstane ongerief”.

| waterkant | Door: Redactie