• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Twee broers aangehouden voor diefstal straatputdeksels

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) in Suriname hebben de gebroeders M.C. en C.L. bij een appartementencomplex aan de Costerstraat in Paramaribo voor diefstal van straatputdeksels aangehouden.

De politie had in de maand augustus van dit lopend jaar in een bericht aangegeven dat straatputdeksels eigendom zijn van de staat en het wegnemen van deze straatputdeksels een strafbare feit oplevert.

Een alerte bewoner van het ressort Uitvlugt merkte op dat er reeds geruime tijd straatputdeksels in zijn buurt werden weggenomen. Daarbij zag hij ook dat de straatputdeksel voor zijn woning was verdwenen.

Deze bewoner bekeek zijn camerabeelden

en zag dat de straatputdeksels door twee mannen waren weggenomen en vervolgens in een pick-up waren geplaatst.

De bewoner deed melding van de diefstal bij de politie van Uitvlugt. Daarnaast besloot de man om de camerabeelden ook te delen op Facebook, zodat de verdachten sneller herkend en achterhaald konden worden.

Aan de hand van de verkregen en uitgewerkte informatie werden de verdachten opgespoord en op 18 oktober door het RBTM aan de Costerstraat aangehouden. Hierna werden zij ter voorgeleiding overgedragen aan de politie van ressort Centrum.

De verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie