• vrijdag 29 March 2024

Transvaal verspilt punten tegen Slee Juniors

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Na opeenvolgende nederlagen tegen Robinhood en Leo Victor stond de achtste speelronde in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in het teken van Transvaal’s herstel. Echter, promovendus Slee Juniors gooide zaterdag roet in het eten van Transie. In het Franklin Essed Stadion deelden de teams broederlijk de punten: 1-1.

Met het gelijkspel komt Transvaal op zestien punten uit acht wedstrijden. De club hoopt de aansluiting met de top drie te behouden. “We hebben een punt uit deze wedstrijd kunnen halen en moeten nu doorschakelen”, reageerde trainer Ashween Achaibersing. Hij wees erop dat er

nog veel wedstrijden moeten worden gespeeld in de competitie.

“We gaan tijdens de training evalueren en kijken hoe we wedstrijden kunnen winnen”

Enkele spelers van Transvaal verlieten het veld met gebogen hoofd. “Het is niet handig dat we punten hebben laten liggen. Het gaat tussen de oren zitten, maar ik blijf het zeggen dat het een proces is. We gaan harder moeten werken tijdens de trainingsdagen en kijken waar wij aanpassingen kunnen brengen”, aldus Achaibersing.

Rommelig

De eerste helft was vrij rommelig, maar het was Slee Juniors die de leiding nam. Bij een scrimmage voor het doel van Transvaal tikte Ronald Ida de 1-0

binnen. Het team onder leiding van coach Winston Feller zette veel druk op de favoriet, maar de inzetten van Basolie Haabo, Robby Bodjie en Xivaro Josafath stuitten op Transvaal-doelman Rufaro Adipi. Via Lalanie Tooy, Donoven Feller en Jamiro Hecbert zocht Transvaal naar de gelijkmaker, maar de solide verdediging van Slee Juniors hield stand.

In de tweede helft was het spel iets fysieker met Transvaal als bovenliggende partij. Serginio Eduards stelde Tooy tot tweemaal toe in de gelegenheid de gelijkmaker te scoren, maar die vond doelman Ewald Amania op zijn weg. In de 61ste minuut krulde Melito Brewster de bal uit een vrije trap in de verre hoek: 1-1.

Beide teams gooiden daarna alles in de aanval, maar schoten tekort. Door het gelijkspel komt Slee Juniors op acht punten uit evenveel wedstrijden. Coach Feller was allesbehalve tevreden met het geleverde spel. Hij beaamde dat er veel meer kon worden gehaald uit de wedstrijd. “Ik neem geen genoegen met één punt. We hadden de kansen in de eerste helft moeten benutten. We gaan tijdens de training evalueren en kijken hoe we wedstrijden kunnen winnen.”

In de openingspartij boekte Santos zijn eerste overwinning van het seizoen. De ploeg uit Nickerie zegevierde met 1-0 over Voorwaarts. Eliel Apasi, die in de 63ste minuut kwam invallen voor Jamaal Sedoc, maakte in de 83ste minuut het gouden doelpunt.