• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Training meet- en regeltechniek voor studenten Vanguard School of Engineering

| suriname herald | Door: Redactie

Een multidisciplinaire groep van studenten van de Vanguard School of Engineering heeft van 4 tot en met 6 januari een training in meet- en regeltechniek gevolgd. Deze training is verzorgd door Rudi van Els, docent aan de Universiteit van Brasília (UnB) en gastdocent bij Vanguard Community College. De training is gegeven binnen het samenwerkingsverband tussen de UnB en Stichting Vanguard.

Het samenwerkingsverband is vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MoU) dat het resultaat is van het werkbezoek dat Ricardo Chin, de voorzitter van het Vanguard stichtingsbestuur, in maart 2019 aan UnB heeft gebracht. Tijdens de training hebben de studenten geleerd om een Supervisory Control and Data Acquistion (SCADA) softwaresysteem te installeren en te onderhouden.

Scada systemen worden in industriële toepassingen, zoals olieraffinaderijen, alcohol destillatie en waterzuivering- en distributie installaties gebruikt. De gebruikte software, ScadaBR is een in Brazilië ontwikkelde open-source applicatie. De beschikbaarheid van deze software, waarvoor er geen licentiekosten betaald hoeven te worden brengt Scada nu ook binnen het bereik van kleine Surinaamse industrieën.

Van Els is in 2008 gepromoveerd aan de Universiteit van Brasilia. Hij is momenteel verbonden als vaste docent aan de Faculty of Engineering-UnB. Zijn onderzoeksinteresses zijn op het gebied van hernieuwbare energiesystemen, micro waterkrachtcentrales, elektrisch aangedreven voertuigen, industriële automatisering en meet- en regeltechniek.

UnB is een toonaangevende openbare federale universiteit in Brasília, de hoofdstad van Brazilië. Het werd opgericht in 1960 en wordt sindsdien consequent genoemd in de top vijf van Braziliaanse universiteiten en de top twintig van universiteiten in Zuid-Amerika.

De School of Engineering van Vanguard Community College is een onderwijsinstelling voor tertiair onderwijs. Momenteel biedt Vanguard de opleidingen Process Engineering, Computer Science and Engineering en Electrical Engineering aan.

| suriname herald | Door: Redactie