• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'Total lockdown vanwege verdrievoudiging cijfers'

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

'Total lockdown vanwege verdrievoudiging cijfers'

09/04/2021 21:18 - Amanda Palis

Foto: freepik.com  

PARAMARIBO - "Weliswaar zijn de cijfers vandaag laag, maar het besluit is genomen op basis van de ontwikkelingen de afgelopen dagen." Dat zegt minister Amar Ramadhin vrijdagavond tegen de Ware Tijd nadat het nieuws circuleerde dat er een total lockdown is aangekondigd. Die gaat zaterdagavond zes uur in en eindigt maandag om vijf uur 's morgens.

Ramadhin zegt dat de knoop is doorgehakt na een meeting met het Outbreak Management Control Team en De Nationale Assemblee. "We hebben een verdrievoudiging van de cijfers gezien de afgelopen dagen", verdedigt de bewindsman het besluit dat voor de nodige opschudding heeft gezorgd. Heel wat mensen vinden dat - op basis van de cijfers van vrijdagavond (11 besmettingen) - de total lockdown niet zou zijn gerechtvaardigd.

Volgens Ramadhin is er enige indicatie dat het verdrievoudigen van de besmettingen kan worden toegeschreven aan de 'variants of concern', de Britse, Manaus en Zuid-Afrikaanse variant. "We zullen op korte termijn weer monsters verzamelen en wegsturen voor onderzoek." Ook van 17 april zes uur 's avonds tot en met 19 april vijf uur 's morgens zal er een total lockdown gelden.

  Tweet  Gerelateerde artikelenElf coronabesmettingenCovid-19: 54 besmettingenMinister Ramadhin: 'We zijn niet untouchable'INGEZONDEN: OngehoorzaamheidCOMMENTAAR: Opnieuw beperkingen Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie