• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

TOT NADER ORDER: TOTAL LOCKDOWN OP ALLE NATIONALE FEESTDAGEN

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

In regeringsverband is vrijdag unaniem besloten dat tot nader order voor alle officiële nationale feestdagen een totale lockdown zal gelden.

De muslimgemeenschap in Suriname zal Eid-Ul-Fitr, die dit jaar op donderdag 13 mei valt, dus in total lockdown moeten vieren. Ook komen de gezamenlijke gebeden weg te vallen op het Onafhankelijkheidsplein en in de moskeeën. Het besluit is genomen op basis van de bevindingen uit de praktijk en de verkregen inzichten van het Outbreak Management Team (OMT). “De belangrijkste boodschap is dus dat voor alle nationale feestdagen een totale lockdown te doen gelden. Dus concreet; voor donderdag 13 mei 2021 geldt vanaf woensdag 12 mei om 8 uur ’s avonds tot vrijdag 14 mei om 5 uur ’s morgens een totale lockdown”, zei Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, op de regeringspersconferentie van zaterdagavond.

Het huidig presidentieel besluit met de vastgestelde Covid-19 maatregelen is tot en met 10 mei geldig. “Vooralsnog tot dat het Outbreak Management Team ons niet anders adviseert, geldt een verlenging van deze periode. We kunnen altijd interveniëren, maar vooralsnog geldt een verlenging. Uiteraard zullen wij u optijd op de hoogte stellen indien er wijzigingen komen vanuit het beleid richting de samenleving toe”, aldus Ramadhin.

Het aantal besmettingen vertoont op dit moment nog geen dalende trend, maar er is wel een stabiliteit van infecties te merken. Een belangrijke meevaller is dat er geen exponentiele stijging van het aantal nieuwe besmettingen wordt geregistreerd. Suriname zit met een weekgemiddelde van tussen 70 – 75 nieuwe besmettingen per dag. Het percentage blijft echter wel schommelen tussen de 25% en 35%. “Een zorgwekkende ontwikkeling aangezien er nog geen zicht is op de buiging van onze curve naar lager toe”, zegt Ramadhin.

UNITEDNEWS

 

 

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie