• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tosh van Dijk nationaal taekwondo kampioen

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — In de Chinese hal aan de Johan Adolf Pengelstraat heerste zaterdag een drukte van taekwondoka’s. Ze streden allemaal voor de eer om nationaal kampioen te worden in hun eigen categorie.

Surinames beste taekwondoka Tosh van Dijk is in de categorie -74kg nationaal kampioen geworden door van Jorano Snip te winnen met 28 – 6. “Nationaal kampioen worden betekent altijd veel voor mij. Het is een titel waarvoor je hard moet vechten,’ zegt de 28-jarige Van Dijk.

Onder auspiciën van de Surinaamse Taekwondo Associatie (STA) zijn de wedstrijden in junioren en senioren vlekkeloos verlopen. Van

Dijk die een week geleden nog tijdens de wereldkampioenschappen in Guadalajara, Mexico verloor van de Colombiaan Juan Sebastian Valencia, was heer en meester in de finale.

In deze categorie had Van Dijk geen tegenstander in de halve finale en was dus meteen geplaatst voor de finale. “Voor mij is het altijd belangrijk om te vechten tegen beste vechters in Suriname. Ik heb gezien dat Snip enkele punten gemaakt heeft op mij en dat wil zeggen dat hij kleine openingen op mij zag. Dus ik moet voor komend jaar evalueren hoe het beter kan,” legt Van Dijk uit.

Voor Snip was de finale tegen Van Dijk een domper. Hij heeft in de gewonnen halve finale tegen Samaki Pinas een enkelblessure opgelopen. Die blessure heeft hij tijdens een buitenlandstoernooi in Turkije opgelopen in augustus en was aan de betere kant. Bij een trapfout is de pijn zich gaan verergeren.

“Mijn enkelblessure is geen excuus hoor. Jullie hebben gezien dat ik wel punten tegen Tosh heb weten te maken. Ik ga nu moeten herstellen en evalueren hoe ik komend jaar veel beter voor de dag zal staan. Maar het komt zeker goed,” aldus de 25-jarige Snip.         

| de ware tijd | Door: Redactie