• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Tony’ krijgt ernstige waarschuwing voor beledigen president Santokhi

| waterkant | Door: Redactie

Een oud-bekende van het Korps Politie Suriname, Anthony, meer bekend als Tony en Ingi heeft gisteren een ernstige waarschuwing van de justitiële autoriteiten gehad voor het beledigen van president Santokhi via Facebook.

Tony toog woensdagavond naar het Onafhankelijkheidsplein en was niet te spreken over de kerstboom die opgezet wordt. Hij maakte een video en daarin schold hij het staatshoofd flink uit. Anthony gaf de president mee om liever de onderbroek van hem en zijn echtgenote op het plein tentoon te stellen.

Nadat hij hierop werd aangesproken is het filmpje verwijderd. Tony biedt in een nieuw filmpje (onderaan te zien) zijn

verontschuldigingen aan het staatshoofd.

Vermeldenswaard is dat Tony er een gewoonte van heeft gemaakt om verschillende functionarissen en burgers uit te schelden en bedreigen. Eens is hij daarvoor zwaar mishandeld door een groep mannen.

Volgens artikel 152 van het Surinaamse Wetboek van Strafrecht is het beledigen van de president van Suriname strafbaar. Ook de opzettelijke belediging van het het waarnemend staatshoofd is strafbaar.

Degenen die zich daaraan schuldig maken kunnen na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie worden ingesloten voor onder andere belediging staatshoofd, smaad, laster en belediging openbaar gezag.

Sinds het aantreden van Santokhi in juli 2020 zijn reeds een aantal personen in verzekering gesteld voor belediging van het staatshoofd.

| waterkant | Door: Redactie