• dinsdag 09 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tjon En Fa vijfde in Champions League

| de ware tijd | Door: Redactie

Tjon En Fa vijfde in Champions League

04/12/2021 19:34 - Terence Oosterwolde

Jaïr Tjon En Fa (m) versloeg zaterdag Vasilijus Lendel van Litouwen (l) en de Fransman Tom Derache in heat 3 van de openingsronde van de 200 meter sprint. Foto: Will Palmer/SWpix.com  

PARAMARIBO - Jaïr Tjon En Fa heeft zaterdagavond de eerste Champions League baanwielrennen van de Internationale Wielrenunie op de vijfde plek afgesloten met 71 punten. Hij miste de derde plek op één punt na. In de 'Grand Finale' in het Lee Valley VeloPark van Londen, Groot-Brittannië eindigde hij zowel op de 200 meter sprint als de keirin als vierde.

De Surinamer beleefde in Londen een sterk weekend, waarbij hij zowel vrijdag als zaterdag in de finales stond. Een totaal verschil met de eerste en tweede ronde in Spanje en Litouwen toen hij er al na de eerste race uit lag. Door zijn prestaties in Londen wist hij van de dertiende plek in het algemeen klassement na Mallorca te klimmen naar de vijfde positie.

In het Lee Valley VeloPark werd hij zaterdag vierde in de keirinfinale achter winnaar Stefan Botticher van Duitsland, de Nederlander Harrie Lavreysen en de Colombiaan Kevin Quintero. Het verschil tussen Botticher en Lavreysen was amper 0,004 seconde. De Duitser won drie van de vier keirinfinales.

Tjon En Fa was in heat drie van de eerste ronde als tweede geëindigd en had daarmee zijn finaleplek veiliggesteld. De eerste plaats was voor Quintero, die 0,129 seconde sneller was. De Trinidadiaan Nicholas Paul, trainingsmaat van Tjon En Fa op de World Cycling Centre in Zwitserland, eindigde als derde.

Jaïr Tjon En Fa (l) beleefde een goed weekend in Londen.

Op de sprint was hij zaterdag in heat 3 van de eerste ronde de snelste. Hij troefde Vasilijus Lendel van Litouwen (op 0,076 seconden) en de Fransman Tom Derache af. In de tweede serie van de finale werd hij derde achter Botticher en Mikhail Yakovlev van Rusland. Heat 1 werd gewonnen door Lavreysen, gevolgd door Paul en Rayan Helal van Frankrijk. In de finale pakte Lavreysen ten koste van Botticher de titel. Het verschil was 0,028 seconde.

Tjon En Fa is naarmate de Champions League vorderde gegroeid. In de eerste ronde, op 6 november in Mallorca, Spanje werd hij vijfde in heat drie van de eerste ronde en eindigde hij als veertiende overall met twee punten. Drie weken daarna in Panevézys, Litouwen boekte hij hetzelfde resultaat, voordat hij vrijdag in Londen derde werd achter Botticher en Vasilijus Lendel van Litouwen. Op de sprint werd hij in Mallorca negende met zeven punten.

  Tweet  Gerelateerde artikelenChampions League: Tjon En Fa derde in keirinfinaleUCI Champions League: Mindere tweede ronde Tjon En FaTjon En Fa dertiende na eerste ronde UCI Track Champions LeagueWK-baanwielrennen: Helal schakelt Tjon En Fa uitTjon En Fa vs Helal in achtste finales sprint Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie