• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tjon En Fa rijdt achtste tijd in sprintkwalificatie

| de ware tijd | Door: Redactie

Tjon En Fa rijdt achtste tijd in sprintkwalificatie

23/10/2021 08:06 - Terence Oosterwolde

Jaïr Tjon En Fa rijdt na de kwalificatie later op de ochtend de zestiende finales van de 200 meter.  

PARAMARIBO - Jaïr Tjon En Fa heeft zaterdagochtend de achtste tijd (9,707 seconden) neergezet in de kwalificatie van de 200 meter sprint tijdens de UCI Wereldkampioenschappen baanwielrennen. Hij miste daardoor automatische kwalificatie voor de achtste finales en zal eerst in de zestiende finales rijden. De Surinamer is in heat 4 gekoppeld aan Juan David Ochoa Henao van Colombia.

Tjon En Fa, die twee dagen terug tijdens de kleine finale van de keirin voor de plekken zeven tot en met twaalf, zwaar kwam te vallen, startte zaterdagochtend als vijftiende in de kwalificatie. Na een eerste ronde van 4,806 seconden, bezette hij met zijn 9,707 seconden tijdelijk de eerste plek. Uiteindelijk registreerde hij de achtste tijd en krijgt hij in heat vier Ochoa Henao (25ste/10,201) als eerste tegenstander in de zestiende finales.

De Nederlander Harrie Lavreysen, die in Roubaix al de wereldtitel pakte op de teamsprint en de keirin, startte als laatste en zette de snelste tijd neer: 9,418 seconden. Nicholas Paul, de Trinidadiaanse trainingsmaat van Tjon En Fa op de World Cycling Centre, had de tweede tijd: 9,422. Paul, die wereldrecordhouder is op de 200 meter, pakte vrijdag zilver op de 1km time trial. Het goud ging naar Jeffrey Hoogland van Nederland, die zaterdag de zesde tijd (9,666) had in de sprintkwalificatie.

Lavreysen, Paul, de Rus Mikhail Iakovlev (9,499 seconden) en Sébastien Vigier van Franrkijk (9,583) plaatsten zich als de snelste vier rechtstreeks voor de achtste finales. De nummers vijf tot en met 28 rijden eerst in de zestiende finales. Mitchell Sparrow van Zuid-Afrika (10,485) en Mohamed Elyas Mohamed Yusoff van Singapore (10,697) eindigden als 29ste en 28ste.

  Tweet  Gerelateerde artikelenJaïr Tjon En Fa crasht tijdens keirinWK-baanwielrennen: Tjon En Fa mist keirinfinaleWK-baanwielrennen: Tjon En Fa naar tweede rondeJaïr Tjon En Fa begint post Tokio-traject met WKSuriname met drie sporters naar Olympische Spelen Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie