• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tjon En Fa derde in België

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO - Surinames Jaïr Tjon En Fa heeft zijn eerste wedstrijd in ruim een jaar - de International Belgian Track Meeting - afgesloten met een derde plek op de 200 meter sprint. In de halve finales moest hij zaterdag na drie races zijn meerdere erkennen in de Trinidadiaan Nicholas Paul, zijn trainingsmaat bij de World Cycling Centre (WCC) in Aigle, Zwitserland.

Tjon En Fa had eerder al gezegd dat hij en Paul aan elkaar zijn gewaagd. Dat kwam zaterdag duidelijk naar voren toen de twee in het Gentse Wielercentrum Eddy Merckx strijd leverden om een plek in de finale. De Trinidadiaan pakte de eerste race, werd overklast door de Surinamer in de tweede, maar was in de decider net iets beter.

De andere halvefinaleserie tussen meervoudig Olympisch sprintkampioen Jason Kenny en zijn Britse landgenoot Jack Carlin werd gewonnen door Kenny. Carlin, de snelste in de kwalificatie van vrijdag, had enorme pech. Zijn wiel raakte los, waardoor hij tegen de baan smakte. Hij besloot uit voorzorg daarom niet meer te rijden, waardoor Tjon En Fa het brons pakte.

Kenny, die op de WK 2016 van de Surinamer had gewonnen in de zestiende finales en vervolgens de titel pakte, wist het goud te veroveren ten koste van Paul. De 22-jarige Trinidadiaanse wereldrecordhouder won nog de eerste race, maar verloor de tweede en kreeg ook klop in de decider, waardoor de eerste plek voor de Brit was. De Thai Jai Angsuthasawit, Jean Spies van Zuid-Afrika en de Trinidadiaan Kwesi Browne, die ook bij de WCC trainen, werden respectievelijk zevende, tiende en achttiende.

Lees meer: - DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2021/04/17/tjon-en-fa-derde-in-belgië/#ixzz6sJhJjcOD

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie