• zaterdag 02 July 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tickets van €345 Amsterdam – Zanderij retour zorgen dagelijks voor volle vliegtuigen

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE – De vliegtuigen vanuit Amsterdam, Nederland, zullen dagelijks vol zijn en er zouden nota bene additionele vluchten nodig zijn om de grote aantallen passagiers te vervoeren indien de vliegtickets sterk in prijs worden verlaagd.

Het veel aantrekkelijker maken voor toeristen uit Europa om hun vakantie in Suriname door te brengen door de vliegtarieven en hotelverblijfskosten significant te verlagen, zou de Surinaamse economie een enorme boost kunnen bezorgen.

Dat zeggen verscheidene analisten dinsdag aan GFC Nieuws.

Het is volgens hen ongunstig voor de Surinaamse samenleving en staatskas om het huidige vliegmonopoliesysteem nog langer in stand te houden.

Door veel goedkopere tickets aan te bieden, de accommodatiemogelijkheden in Suriname te verbeteren, verruimen en qua prijs naar beneden bij te stellen, kunnen er aanzienlijk meer buitenlanders naar het land gelokt worden.

Dit zou niet alleen de HORECA – sector veel geld opleveren, maar ook andere particuliere ondernemers die actief zijn in andere segmenten.

De deskundigen wijzen erop dat door de hevige concurrentiestrijd op andere vlieglijnen, onder meer Amsterdam – New York wordt als voorbeeld aangehaald, passagiers al voor minder dan 300 honderd euro op en neer kunnen vliegen.

Ook op de vliegroute Schiphol – Zanderij is er volgens hen nog genoeg ruimte om de vliegtickettarieven flink omlaag te brengen. Een tickettarief van €345 zou volgens hen in het laagseizoen haalbaar moeten zijn.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie