• woensdag 19 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tevergeefs op zoek naar rechtvaardigheid

| starnieuws | Door: Redactie

Onze vader is dood. Wij krijgen hem niet meer terug. Wij voelen ons genoodzaakt terug te blikken op een voor ons pijnlijk traject waarin wij vinden dat we tevergeefs op zoek zijn geweest naar rechtvaardigheid voor onze overleden vader.

Op 30 augustus 2019 kwam vader A. Engelhart (89) te overlijden in zijn woning. Naar zeggen van de verzorgende die ten tijde van zijn overlijden voor hem verantwoordelijk was, zou hij ten val gekomen zijn. Ondanks dat er sprake was van een bloedende hoofdwond, van maar liefst plus minus 8 cm, schakelde de verzorgende, die bekend bleek te staan, als ex-verslaafde, geen hulpdiensten in. De heer Engelhart kwam door grove nalatigheid om het leven....

De kern is dat een zorginstelling zich onbetrouwbaar toonde, met de inzet van een uitermate ondeskundig onbekwaam persoon met verslavingsproblemen. Onze vader in nood, liet hij in plaats van adequate zorg te verlenen en zorg in te roepen van hulpdiensten, 8 uren bloedend liggen met het tragisch en onverteerbaar resultaat dat hij onnodig kwam te overlijden.

Elke dag hebben we er spijt van dat wij  vader hebben overgeleverd aan deze zorginstelling, niet wetende dat dat zou leiden tot zijn dood.

Wij zijn teleurgesteld over de autoriteiten. De gebrekkig functionerende Inspectie Verzorgende Beroepen, de politie en het Openbaar Ministerie, die geen oor hebben voor de nabestaanden en ze links laten liggen.

Dit is geen roep om wraak maar om rechtvaardigheid. Hij werd geen 90, maar overleed als gevolg van falende zorgverlening en falend toezicht daarop.

Recht en waarheid maken vrij. Wij voelen ons nog steeds gevangen. Het verwerken van het verlies blijft moeilijk.

Dit kan ook anderen overkomen daarom delen wij deze ervaring. DIT MAG NOOIT MEER GEBEUREN. Dit verdient niemand. De Inspectie moet haar taak naar behoren uitvoeren. OM en politie moeten met nabestaanden praten.

Ja, morgen kan dit uw vader of moeder overkomen.

L. Engelhart
broers en zussen

| starnieuws | Door: Redactie