• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Tactisch spel heeft ons de zege bezorgd’

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Terwijl het redelijk goed opgekomen publiek de Ismay van Wilgen Sporthal woensdagavond verliet vanwege de onooglijke vrouwenhoofdklasse volleybalwedstrijd tussen Gideon en Yellow Birds, gebeurde het onverwachte. Gideon zette een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege: 17-25, 22-25, 25-16, 25-15, 15-11. “Na de achterstand wisten we dat we anders moesten gaan spelen”, zei aanvoerster Janneke Tammenga van de semikampioen na afloop tegen de Ware Tijd. “Tactisch spel heeft ons de zege bezorgd.”

Hoewel het duel weinig hoogtepunten kende, leek Yellow Birds op zijn tweede triomf van het seizoen af te stevenen. De Gele Vogels, die

zaterdag SVV aan een kant zetten, maakten het verschil in de eerste en tweede set vooral in de verdediging uit.

“Na een fout moeten we doorgaan in plaats van met elkaar te bekvechten.”

Onveilig

De arbiters Naduschka Straal en Marciano Hellings moesten de partij ettelijke keren stoppen, zodat de vloer, die nat werd vanwege een lekkage aan het dak, kon worden geveegd. “Dat was best lastig en leidde onze concentratie af”, meende Tammenga. “Het is ook nog onveilig. We doen een beroep op het bestuur van de Surinaamse Volleybalbond om voor een oplossing te zorgen.”

Terwijl speelsters van de ploeg uit Saramacca na de triomf in een hoerastemming waren, heerste er een bedrukte sfeer in het kamp van Yellow Birds. “Ik kan me dit echt niet voorstellen”, uitte Yellow Birds-captain Johnelle Jameson haar misnoegen. “Dit was ons ook al overkomen tegen Condor. Vanavond vochten speelsters na de derde set met elkaar, waardoor de focus eruitging.”

De communicatie was, aldus Jameson, op gegeven moment zoek. “We zijn echt geen team. Na een fout moeten we doorgaan in plaats van met elkaar te bekvechten.” Haar team hergroepeerde zich in de tiebreaker door van een 6-13 achterstand terug te klauteren. Echter, een servefout van Whitley Nibte betekende het einde van de set en de wedstrijd.

Overige scores: mannen eerste klasse: Volleybal Zonder Stres – Gideon 2-1 (23-25, 25-13, 15-11); mannen tweede klasse: Bazooka 3 – SVV 2 2-1 (23-25, 25-14, 15-12); U23-mannen: SVV – Bazooka 2-0 (25-18, 25-17).

| de ware tijd | Door: Redactie