• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SWU hoopvol over afvaardiging wieler kampioenschappen

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “We mikken op een finale plek voor Jaïr Tjon en Fa,” zegt voorzitter Earl van Wilgen van de Surinaamse Wielrenunie (SWU). Hij doelt op de deelname van de Surinames beste wielrenner op dit moment, tijdens het Pan-Amerikaanse wieler kampioenschapen van 10 tot en met 14 augustus in Lima, Peru. “Aan dit contintaal toernooi doen alle toppers mee. Oud- olympische kampioenen zullen erbij zijn. Dus het wordt een drukbezet toernooi.”  

Geen mooie prestatie

Tjon en Fa heeft tijdens zijn laatste toernooi in Cali, Colombia geen mooie prestatie geleverd. Maar Van Wilgen gelooft dat hij wel een finale plek behaalt

dit keer. Naast Tjon en Fa zal Taschana Dalger Suriname ook vertegenwoordigen op het onderdeel keirin. Van Wilgen verwacht dat Dalger zich kan kwalificeren voor de volgende ronde op de 500 meter. “We hopen dat ze een heel goede dag zal hebben en dat alles goed verloopt,” stelt de voorman van de SWU.  

‘We hopen dat sportzaken hun verplichtingen naar de sportbonden toe nakomt om alle sporters een steun in de rug te bieden’

Er zullen meer dan twintig landen van de Amerika’s aanwezig zijn met hun beste wielrenners. In de officiële presentatie stelt de Peruviaanse wielersportfederatie: “We hebben de eer om uw delegaties van atleten, afgevaardigden en leiders uit te nodigen in ons land. We zullen erg blij zijn met uw aanwezigheid op zo’n belangrijk evenement en we zullen proberen om van uw verblijf een lonende, onvergetelijke en zeer aangename ervaring te maken.”

Niet vlekkeloos

Dalger zegt tegenover de ware Tijd dat ze ready is om voor Suriname uit te komen. Haar voorbereidingen is redelijk geweest, maar het verliep niet vlekkeloos. “Ik verwacht van mezelf dat ik het veel beter zal doen dan de afgelopen toernooien waar ik aan meedeed. Ik weet dat er tal van wereldtoppers aanwezig zullen zijn, maar ik ben content over mijn prestaties,” zegt Dalger.  

De SWU-voorman zegt verder dat baanwielrennen de beste optie is om goede wielrenners af te leveren. Ook moeten er genoeg coaches worden opgeleid om de sport te kunnen trekken. “Ik wil over het algemeen alle wielrenners helpen. Maar nu merken wij dat indivuele wielrenners beter worden geholpen. We hopen dat sportzaken hun verplichtingen naar de sportbonden toe nakomt om alle sporters een steun in de rug te bieden.”

| de ware tijd | Door: Redactie