• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SVV verrast Yelyco

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — De Scholen Volleybalvereniging (SVV) heeft in de mannenhoofdklassen competitie van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) gestunt. De debutant verraste titelverdediger Yelyco woensdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal met een straight sets-triomf: 25-18, 25-19, 25-16.

Coach Claudius Straal sprak van “een beetje geluk”. “Yelyco heeft ons onderschat”, meende de oefenmeester in gesprek met de Ware Tijd. “Wij hebben weliswaar minder fouten gemaakt en de pass kwam redelijk bij ons.”

Straal vond dat in de laatste set alles “perfect” was. De overwinning op de tienvoudig kampioen moet volgens hem als een boost worden gezien. “Wij spelen eigenlijk voor

een play-off plek. Daarna zien we verder.”

Oefening

De SVV-coach weet één ding zeker. “Als de tegenstanders in de resterende wedstrijden makkelijk serveren tegen ons, gaan ze allemaal problemen krijgen. De pass komt dan goed opgang en dan is het makkelijker spelen. Ik ben in ieder geval tevreden over het geleverde spel van vanavond.”

Alle opkomende duels worden door Straal als oefening beschouwd. “De focus is de play-off halen en kampioen worden in de U19-klasse. Als we in de postseason kunnen stunten, is dat meegenomen.”

‘Niets ging’

Verdy Getrouw van de opponent was niet ontstemd over het verlies. “Het was gewoon een dag waarop niets ging”, onderkende de Yelyco-coach. Zijn ploeg was in de eerste ronde triomfantelijk geweest.

Zelf gelooft hij dat zijn spelers in het weekend teveel energie hebben verspild in de overwinning op titelpretendent Livo. “SVV is een ploeg waarmee er altijd rekening gehouden moet worden. Ik ben wel blij dat we nu hebben verloren, maar we houden er rekening mee dat SVV potentieel een goede ploeg is.”

Frustraties

De trainer was van mening dat de focus van zijn spelers aan het begin niet dezelfde was als tegen Livo. “Onderschatting is een slechte heelmeester. Laten we kijken hoe de andere games verlopen. We hebben nog een hele derde ronde voor ons. De competitie is in ieder geval nog lang niet over.”

De coach hoopt een volledig wedstrijdprogramma te krijgen van de Suvobo in plaats van een wekelijkse. “Dat zorgt voor de nodige frustraties en is niet goed voor het volleybalgebeuren”, aldus Getrouw.

| de ware tijd | Door: Redactie