• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SVB-competities niet meer van start

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

SVB-competities niet meer van start

29/04/2021 21:12 - Marinio Balsemhof

 

PARAMARIBO - Het nieuwe seizoen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) gaat dit weekend niet meer van start. Vrijdag zou met de tweede divisie worden gestart en op 5 mei met de eerste divisie, maar als gevolg van de verscherpte maatregelen van het Covid-19-managementteam moet zij daarvan afzien.

Technisch directeur Biswadjiet Kali maakt tegenover de Ware Tijd duidelijk dat door de maatregelen de ploegen zich onmogelijk kunnen voorbereiden en er uiteraard geen wedstrijden kunnen worden gepland en gespeeld. De SVB denkt pas in augustus te kunnen starten met de competitie. De transfers die onlangs hebben plaatsgevonden blijven wel van kracht.

Kali vindt het jammer dat het voetbal langer stil zal blijven liggen. "Maar wij kunnen pas starten als de autoriteiten ons toestemming daarvoor geven. Alles ligt klaar. Er zijn ook speciale trainingen ontwikkeld, maar de gezondheid van eenieder gaat voor." Het was de bedoeling dat slechts één ronde zou worden gespeeld, zonder publiek, waarna in oktober de competitie 2021/2022 zou worden opgestart. Het voetbal in Suriname ligt sinds vorig jaar maart stil.

  Tweet  Gerelateerde artikelenCOMMENTAAR: Luister naar betrokkenen'Sportstop brengt ons weer bij af'Volleybalbestuur baalt van sportverbodCuraçao verschuift Concacaf Caribbean Club ShieldBal rolt vanaf 30 april bij SVB Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie