• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SV Prakash kampioen Nickerie Voetbal Bond

| starnieuws | Door: Redactie

SV Prakash is opnieuw kampioen geworden van de Nickerie Voetbal Bond. Deze club had zich als laatste geplaatst voor de finaleronde.

SV Prakash uit de westelijke polders van Nickerie is het afgelopen weekend wederom bekroond tot kampioen van de hoogste klasse van de Nickerie Voetbal Bond. De club had genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden. Prakash en semikampioen

De Ster zullen de Nickerie Voetbal Bond vertegenwoordigen in het lidbondentoernooi van de Surinaamse Voetbal Bond. Zij kunnen promoveren naar de 2e divisie van de SVB indien zij kampioen of semikampioen van het toernooi worden.

Topscoorder van de Nickerie Voetbal Bond is geworden: Anup Mangar van De Ster; hij scoorde 14 doelpunten. SV Prakash heeft zich als laatste geplaatst voor de finaleronde die uit 5 verenigingen bestond: SV Prakash, De Ster, Robinhood, Jai Hanoeman en Paradise.

Prakash wist uit 4 wedstrijden in de finaleronde, 3 te winnen en 1 gelijk te spelen. De Ster is semikampioen geworden, zij heeft uit de 4 gespeelde wedstrijden 2 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. Prakash was in 2018 kampioen van Nickerie. De competitie van 2019, waar de Ster koploper was, moest worden onderbroken door de Covid pandemie.

Alle vertegenwoordigers van Regio West tijdens het lidbondentoernooi zijn reeds bekend. Namens Wageningen Sport Bond doen mee, de kampioen SV Paigham en de semikampioen SV Vitesse. De vertegenwoordigers van de Coronie Sport Bond zijn: kampioen Osos en de semikampioen Coronie Boys. De vertegenwoordigers van de Saramacca Sport Bond zijn: Kampioen Fortuna en Semi kampioen Real Saramacca.

| starnieuws | Door: Redactie