• maandag 20 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SURNAME SCOORT SLECHTER OP DOING BUSINESS INDEX

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

In de meest recente editie van de “Ease of Doing Business” staat Suriname op de 162e plaats op de wereldranglijst met een score van 47.5. Suriname, Haïti en Venezuela worden gerekend tot de drie meest vermoeide landen in Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied om zaken te doen.

Haïti staat op de 179e plaats met een score van 40.7 en Venezuela op de 188e plaats met 30.2. De studie heeft betrekking op regelgeving van 190 economieën voor wat betreft het zakendoen, en beoordeelt het ondernemingsklimaat van die landen. Guyana staat op de 134e plaats met 55.5 als score, en Brazilië met een score van 59.1 op de 124e plaats en doen het dus veel beter dan Suriname.

Positieve resultaten bij het zakendoen zet Suriname neer bij vergemakkelijken van het in dienst nemen van werknemers. Er is ook wat regelgeving met betrekking tot contracten voor bepaalde tijd gewijzigd ten voordele van de werkende klasse. Deze inspanningen zijn echter nog steeds een druppel op een hete plaat. Er zal nog veel meer moeten gebeuren om het ondernemerschap in Suriname aantrekkelijk te maken.

In tegenstelling tot Suriname en Venezuela zijn een aantal Latijns-Amerikaanse landen vooruitgegaan qua rangschikking, dankzij de goede prestaties van regeringen om het ondernemingsklimaat positief te beïnvloeden.

De gemiddelde tijd op een bedrijf op te kunnen zetten is sinds 2003 gehalveerd van 74 dagen tot 34 dagen; de kosten zijn teruggebracht van 66% van het inkomen per hoofd van de bevolking in 2003 tot 36% in 2020.

De Wereldbank, uitgever van het jaarlijks verslag, benadrukt evenwel dat, ondanks deze verbeteringen, de regio nog steeds de meeste tijd en gemiddelde handelingen ter wereld vergt in vergelijking met andere delen van de wereld.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie