• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinamers geven ons schande op Schiphol: gaan in rolstoel om incheckprocedure te versnellen

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

INGEZONDEN- Het is voor de zoveelste keer dat mijn landgenoten ervoor zorgen dat Suriname een slecht imago krijgt in het buitenland.

Met name in Nederland is het vaak zo dat als je aangeeft dat je uit Suriname komt, er door de meeste inwoners van dat land direct een verband wordt gelegd met heel wat negatieve en veelal verboden activiteiten.

Zaken zoals corruptie, verdovende middelen, onbetrouwbaarheid, vriendjespolitiek, armoedemisbruik en dergelijken worden al gauw gelinkt met Surinamers.

Van een goed bevriende stewardess die regelmatig op en neer vliegt van Zanderij naar Amsterdam en terug hoor ik dat er nu helaas ook een andere negatieve activiteit kan worden toegevoegd aan de lijst.

Zij weet mij te verzekeren dat een groot deel Surinaamse passagiers doet alsof ze erg hulpbehoevend zijn en aangeven rolstoel passagier te zijn.

Op die manier hoeven ze niet uren in de rij te staan om in te checken en komen ze ook sneller voorbij de diverse controleposten.

Zodra ze eenmaal bij de gate zijn voelen zij zich weer kiplekker en hebben plotsklaps geen rolstoel meer nodig.

Het veinzen van gedeeltelijke of volledige invaliditeit enkel om het gemak en de drukte te ontwijken is een zeer kwalijke zaak.

Ik doe een beroep op deze passagiers om net als alle anderen die in staat zijn om te lopen, geen misbruik te maken door dit soort oneerlijke trucjes uit te halen.

Doe nooit alsof je invalide of minder valide bent. Dit is zeer onaanvaardbaar gedrag!

Foto: Wikimedia

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud

| gfcnieuws.com | Door: Redactie