• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname voorzitter Comité Legerbevelhebbers Caricom/Impacs

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Suriname heeft voor een jaar het voorzitterschap overgenomen van het Permanent Comité van Legerbevelhebbers van de Caricom/Impacs (Caribbean Community/Implementation Agency for Crime and Security). 

Dit besluit werd genomen tijdens een virtuele conferentie van de 26e Permanente Caricom-vergadering voor Politiechefs en Legerbevelhebbers op 18 februari 2021 en is nu pas, dinsdag 20 april, bekendgemaakt door het ministerie van Defensie.

Het voorzitterschap is overgenomen van Saint Kitts & Nevis en wordt ingevuld door de aangewezen representant van de bevelhebber luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen (plaatsvervangend bevelhebber). De overige deelnemers van de Surinaamse delegatie waren luitenant-kolonel Ruben Ramautar (Hoofd G-3 Nationaal Leger) en majoor Leon Klaverweide (Hoofd Bureau Militaire Zaken). Vanwege omstandigheden kon de bevelhebber, kolonel Robert Kartodikromo, niet deelnemen aan de conferentie. 

Het uiteindelijke doel van deze conferentie was om tot een adequate regionale samenwerking tussen de politiechefs en legerbevelhebbers van de Caricom-landen te komen, teneinde het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen op het gebied van criminaliteitsbestrijding en veiligheid binnen Caricom. 

Volgens de regeling moet elk jaar een ander Caricom-land volgens een roulatiesysteem (in alfabetische volgorde) het voorzitterschap bekleden van het Permanent Comité van Legerbevelhebbers en het Permanent Comité van Chefs van Politie.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie