• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname stopt sterke reeks Nicaragua  

| de ware tijd | Door: Redactie

door Marinio Balsemhof   

PARAMARIBO — Suriname maakte donderdagmiddag een eind aan de goede reeks van Nicaragua. Een knal van Mitchel Te Vrede in de 25ste minuut en een kopbal van Jeredy Hilterman, brachten het Midden-Amerikaans land dat dit jaar al zes wedstrijden (vier winst en twee onbeslist) ongeslagen was, het eerste verlies (2-1) van 2022 toe. De tegengoal van Quijano Josu Abraham kort voor het einde leek een perfect dubuut van interim-bondscoach Aron Winter te verstoren, maar de ingevallen Hilterman zorgde alsnog voor de overwinning.   

Het Surinaams publiek in Nederland trok in grote getallen naar het Yanmar stadion in Almere. Ondanks de vele

afzeggingen voor de wedstrijd, speelde Suriname een ietwat redelijke partij. Aan Surinaamse zijde speelde vooral Diego Bisseswar een goede wedstrijd. De spelmaker zorgde voor de diepe ballen en zat ook aan de basis van de eerste goal van Te Vrede. De lange aanvaller haalde van buiten het strafschopgebied erg hard uit; 1-0. 

Ook de verdediging van Suriname deed het redelijk. Zij konden voorkomen dat Moreno JaimY José die in de voorgaande wedstrijden de beste afmaker was bij Nicaragua, tot goals kon komen. Drie minuten voor het einde moest Suriname toch de bal uit het net vissen na een schot van Abraham; 1-1. Na de gelijkmaker dacht nagenoeg eenieder dat de wedstrijd gelijk zou eindigen, maar een vlotte aanval van Suriname resulteerde toch in een overwinning. Een voorzet van aanvoerder Jamilho Rigters werd goed ingekopt door Hilterman; 2-1. 

| de ware tijd | Door: Redactie