• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname is op het nippertje aan een grote ramp ontsnapt, Santokhi heeft op tijd op de rem getrapt

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

INGEZONDEN- Indien de Nationale Democratische Partij (NDP) de verkiezingen van mei 2020 had gewonnen, was Suriname momenteel in een ongekend diepe ellende terecht gekomen. Het land is op het nippertje aan een grote ramp ontsnapt.

De wisselkoers voor 1 Amerikaanse dollar zou nu waarschijnlijk al boven de 50 SRD zijn. Het kunstmatig onder controle houden van de koers met geld verkregen uit talrijke leningen, wat constant gebeurde in de periode voorafgaand aan de jongste verkiezingen, zou niet meer volgehouden kunnen worden.

Suriname was hard op weg om een tweede Haïti te worden of misschien wel veel erger. Wie weet waarvoor president Chan Santokhi het land heeft weten te behoeden?!

Ik heb er alle begrip voor dat mensen nu klagen over hun benarde financiële positie. Maar de schade zou niet meer te repareren zijn als een geldverslindend beleid zou worden voortgezet. Er moest op de rem getrapt worden!

Indien het de NDP gelukt was om hun machtspositie te consolideren, zou er gelet op hun regeertraditie nu zeer zeker sprake zijn van een dramatische verslechtering van de economie.

Het is erg verstandig om het huidige regeerteam onder leiding van Chan Santokhi en Ronnie Brunswijk alle ruimte te geven zodat ze de ravage die is aangericht kunnen opruimen en de val richting de Haïtiaanse chaos kunnen stuiten.

door: R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar redactiegfc@gmail.com

| gfcnieuws.com | Door: Redactie