• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname ontvangt ambulance van Brazilië

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

De overheid van Brazilië heeft aan Suriname een ambulance gedoneerd als bijdrage aan de gezondheidszorg. De aanschaf van dit voertuig is gegaan via de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) en het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). Het voertuig was vanaf augustus vorig jaar in het land, maar moest nog ingericht worden naar Surinaamse standaarden.

De nieuwe Braziliaanse ambassadeur in Suriname, Raphael Azeredo, heeft de geste namens zijn regering gedaan aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De bewindsman nam bij deze gelegenheid de sleutels in ontvangst. Het voertuig is daarna overgedragen aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), dat in partnerschap met de Medische Zending de ambulance voor het binnenland zal inzetten. De overdracht vond gisteren plaats op het terrein van het AZP.

Herman Jintie, directeur van de Stichting Medische Zending Suriname (MZ), gaf aan dat het om een high tech ambulance gaat die gemonitord zal worden door het AZP. Naast deze schenking heeft de Medische Zending meerdere ambulances beschikbaar, die inzetbaar zijn vanuit meerdere locaties zoals Pokigron, Brownsweg en het coördinatiecentrum in Paramaribo.

De directeur sprak de hoop uit dat in de toekomst zijn organisatie ook de beschikking mag hebben over een ambulanceboot, waarmee de dienstverlening van MZ verder verbeterd wordt.

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie