• dinsdag 09 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname mag niet van de Werelderfgoedlijst van Unesco

| suriname herald | Door: Redactie

Het is vaker gebleken dat historische gebouwen in de binnenstad niet onderhouden worden. Dat het onderhoud te wensen overlaat wordt duidelijk als er projecten worden uitgevoerd. Het is daarom belangrijk dat de samenleving beter geïnformeerd wordt over het Paramaribo Urban Rehabilitation Programma (PURP). 

Volgens communication director Karin Refos zal de juiste informatie over de werkzaamheden aan de monumentale gebouwen in de binnenstad, in verschillende talen verstrekt worden aan de gemeenschap. Het project is in volle gang, onder het thema ‘Recharging the historic town’. Monumentale gebouwen zijn het gezicht van Paramaribo. En om op de Werelderfgoedlijst van de Unesco te blijven, is het van belang dat deze gebouwen goed onderhouden worden. 

Volgens Natasja Deul, program coördinator van PURP, zal dit project US$ 20 miljoen kosten. Dit geld wordt geleend van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Naast het rehabiliteren van de gebouwen is onderhoud ook een van de belangrijkste vereisten. Dit project wordt uitgevoerd door het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. 

Er wordt nu gewerkt aan twee gebouwen van De Nationale Assemblee, drie van het ministerie van Justitie en Politie en twee van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Ook de Waterkant zal aangepakt worden. Het is niet met zekerheid aan te geven wanneer alle gebouwen afgerond worden. Het herstelde assembleegebouw moet rond eind maart volledig opgeleverd worden. 

Volgens onderdirecteur Clifton Braam van het Directoraat Cultuur, moet het cultureel erfgoed behouden worden. Hiervan moeten ook de kinderen bewust zijn. “Elk kind moet weten wat de meerwaarde is van onze historische binnenstad. De binnenstad is niet van toeristen, maar van ons als Surinamers en daarom moeten wij waarderen wat wij hebben. De jongeren van de basisschool en die van het voortgezet onderwijs junioren zullen betrokken worden,” zei Braam.

| suriname herald | Door: Redactie