• woensdag 21 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SURINAME ‘GEDWONGEN’ OM VACCINATIE TEGEN COVID-19 OP TE VOEREN

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Met de komst van de 50.000 doses AstraZeneca, gedoneerd door India, zal het aantal vaccinaties per dag versneld opgevoerd moeten worden. Het gemiddeld aantal mensen dat per dag wordt gevaccineerd staat op 50. Dit kan nu opgeschroefd worden naar ruim 1200 personen per dag.

In ogenschouw nemend dat het vaccin na 5 maanden aan verval onderhevig is, zouden er maar 7500 doses zijn gebruikt als het huidig tempo wordt aangehouden. “We gaan in een stroomversnelling moeten gaan. We gaan moeten overlappen nu”, zegt de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. De opdracht Volksgezondheid is dat er niet meer per groepsindeling gewerkt moet worden. Indien binnen 5 maanden de 50.000 doses AstraZeneca niet gebruikt kunnen worden, zal een deel daarvan aan bevriende landen in de regio gegeven worden.

Vanuit het Nationaal Vaccinatie Team is er al een nieuw plan uitgerold. De verschillende instellingen worden gevraagd om ook mensen buiten de eerste prioriteringsgroepen de ruimte te bieden om zich te laten vaccineren. Het is volgens het vaccinatieteam haalbaar om het programma op te voeren naar het afwikkelen van 1200 personen per dag.

De bereid zal er wel moeten zijn bij zowel de instellingen als de burgerij.

“We hebben 6 ziekenhuisinstellingen. Als we de RGD-poli’s ook erbij krijgen, ongeveer 6, dan kunnen we, als iedereen maximaal 100 mensen per dag vaccineert, dat we ongeveer 1200 mensen per dag kunnen vaccineren in een tijdsbestek van misschien 5 uurtjes per instelling. Dan zitten we binnen een maand al op het maximaal aantal personen van het aantal vaccines dat we hebben ontvangen”, zegt Naomi Chan Immanuel, coördinator Nationaal Vaccinatie Team.

UNITEDNEWS

Lees ook: Covid-vaccinatie-krijgt-ook-in-suriname-veel-tegenstand

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie