• dinsdag 09 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Suriname een wereldkampioen rijker

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Bodybuilder Brian Clarke, geboren in Suriname en opgegroeid in Flora, vertegenwoordigde de Surinaamse vlag tijdens de Musclemania & Fitness Universe recent in Miami, VS.

Hij werd door de jury gekozen tot de beste van ‘s werelds natuurlijke atleten en modellen.

Dinsdag 28 juni bracht hij een beleefdheid bezoek aan de directeur van Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw.

Namens het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport feliciteerde Touw Ngie Tjouw de kersverse wereld kampioen met zijn prestatie en het terug komen naar Suriname met de trofeeën.

“Suriname is na Donovan Wisse een wereldkampioen rijker als wij kijken naar de prestaties van Clarke en het niveau van dit musclemania event,” aldus de Sportdirecteur.

Met het overhandigen van een recognition symboliseert Touw Ngie Tjouw de trotsheid van het ministerie en hoopt dat de nieuwe kampioen ook warm ontvangen zal worden door de sportgemeenschap en het bedrijfsleven.

Touw Ngie Tjouw ziet potentie in Clarke als voorbeeldfiguur en als Goodwill Sportambassadeur voor deze sport en sportzaken voor het continent van Amerika.

Clarke woont en werkt net als Anthony Nesty, ook Goodwill Sportambassadeur ook in de Verenigde Staten van Amerika.

Aan Clarke en zijn entourage is het Gericht Nationaal Sportbeleid van de regering Santokhi Brunswijk uitgelegd; in het bijzonder Sportdiplomatie waarbij de Sportdirecteur ruimte voor Clarke ziet om een bijdrage te leveren in het Goodwill Sportambassadeurs programma.

Clarke is zeer geïnteresseerd in het sportbeleid en waar hij samen met sportzaken zijn bijdrage kan leveren aan de sportontwikkeling in Suriname, vooral bij bodybuilding.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie