• vrijdag 22 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinam Airways aast op KLM-Airbus

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie

Voorlezen

Surinam Airways (SLM) onderhandelt over de huur van een Airbus A330-200. Het gaat om een exemplaar dat tot voor kort bij KLM in dienst was, zo melden bronnen binnen de Surinaamse luchtvaartmaatschappij aan Luchtvaartnieuws.nl.

Surinam Airways beschikt niet langer over eigen vliegtuigen, nadat de enige Boeing 777 voor de lange afstand retour ging naar Boeing, en de overgebleven Boeing 737’s door de leasemaatschappij werden teruggehaald wegens een betalingsachterstand.

Om in de eigen regio te blijven vliegen huurt Surinam Airways sinds juli een Airbus A321 bij het Litouwse Avion Express, terwijl op vluchten tussen Paramaribo en Schiphol gebruik wordt gemaakt van een Airbus A340-300 van Air Belgium.

Volgens ingewijden praat Surinam Airways nu met een leasemaatschappij over de mogelijke huur van een A330 die voorheen voor KLM vloog. Het gaat om ofwel de PH-AOM of de PH-AON, die respectievelijk nieuw werden geleverd.

KLM begon in 2016 met het afstoten van de eerste A330’s, en de planning is dat in 2025 alle Airbus-toestellen de vloot hebben verlaten. Daarna nemen de Boeing 777’s en 787 Dreamliners alle verre vluchten voor hun rekening.

Afgelopen week bezocht president Chan Santokhi Nederland waar hij onder andere gesproken heeft met vertegenwoordigers uit de luchtvaartsector om de Surinaamse infrastructuur te verbeteren.

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie