• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

‘Surinaamse leraressen bedriegen hun man of vriend het vaakst’

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

INGEZONDEN- Dat veel vrouwen en mannen in Suriname maar ook daarbuiten vreemdgaan is bij een ieder die volwassen is en gezond verstand heeft al langer bekend.

In Europa is er onderzoek gedaan naar vrouwen die overspel spelen.

Het blijkt volgens een onderzoek van datingsite Ashley Madison dat 23 procent van de dames in Europa en Engeland die hun partner bedriegen, werkzaam is in de medische werksector.

Het gaat voornamelijk om verpleegkundigen, maar ook vrouwelijke artsen.

Op de tweede plaats in dat werelddeel komen de leraressen. Cijfers tonen aan dat ruim 12 procent van de vrouwen daar die ontrouw zijn aan hun man of vriend, in het onderwijs actief is.

Suriname

Maar in Suriname zijn het niet de verpleegkundigen en vrouwelijke artsen die het vaakst in het geheim, dus zonder medeweten van hun levenspartner, met verschillende mannen naar bed gaan.

Ik weet op grond van een ruim aantal gesprekken dat ik voer met veel dames en heren in verschillende werksectoren, ook het onderwijs, dat onderwijzeressen het hoogst scoren als het gaat om ontrouw binnen liefdesrelaties.

Het plegen van overspel door schooljuffrouwen, soms zelfs met verschillende vaders van leerlingen, is aan de orde van de dag in Suriname.

En met de huidige lage salarissen en hoge levensonderhoudskosten is het zondigend gedrag van deze onderwijsgevenden de laatste jaren helaas alleen maar toegenomen.

Dat is een treurige ontwikkeling!

Het zou fijn zijn indien er net als in Europese landen een degelijk onderzoek in Suriname wordt uitgevoerd waarbij nagegaan wordt welke werknemers het meest in de fout gaan.

Het zal mij zeker niet verbazen wanneer inderdaad blijkt dat het de onderwijzeressen zijn die het meest deloyaal zijn aan hun geliefden.

Onderwijsgevenden zouden juist het goede voorbeeld moeten geven. Zij hebben samen met ouders de taak om kindertjes en tieners de juiste normen en waarden bij te brengen.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud

| gfcnieuws.com | Door: Redactie