• vrijdag 22 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinaamse fotografie onderdeel van kunst expositie “A Trip Around the World” in Amsterdam

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

Voorlezen

GFC NIEUWSREDACTIE- Ter afsluiting van dit uitdagende jaar verkennen getalenteerde internationale kunstenaars de schoonheid van de natuur en het leven met de nieuwe tentoonstelling ‘A Trip Around the World’ die van oktober tot en met december te zien is in de Sir Art Studio.

De galerie is gevestigd in de levendige Albert Cuypstraat in Amsterdam, verderop in de straat van het Sir Albert Hotel.

Na een uitdagende tijd zijn we het reizen niet meer zo gewend. Een vraag die iedereen bezighoudt: wel of niet reizen? Als je nog niet klaar bent om naar die verre bestemming te reizen, brengt “A Trip Around the World” je dat gevoel van natuur, saamhorigheid en liefde dat je alleen krijgt van reizen.

Zeven internationale kunstenaars duiken met hun werk in deze ideeën in de Sir Art Studio.

De tentoonstelling begint met de ‘Habitat Series’ van Eelco Hilgersom, geïnspireerd door de schoonheid van de organismen van de natuur, gevolgd door een meditatieve reis van het zelf door Isabel Evangelisti en Sofia Garfias uit Mexico.

Daan Noppen benadrukt de meditatieve reis en vormt met fijn tekenen en schilderen een tastbare verbinding tussen geest, lichaam en ziel.

De Surinaamse fotografen Fabian Vas en Rafael Jantz van collectief +597 Photography nemen je innerlijke reis naar buiten met hun fotografie uit Suriname.

Ze gebruiken drones om de prachtige natuur van het land van bovenaf te fotograferen en overbruggen de kloof tussen de westerse wereld en de Amazone.

Corine van Voorbergen rondt je wereldreis af met een “Projection of Growth” die je wint als je weer terug bent in je dagelijkse leven.

De Sir Art Studio werd in december 2020 geïntroduceerd door Sir Hotels en samengesteld door de Amsterdamse trendwatcher, creatief adviseur en kunstliefhebber Bionda Sno. “Mijn doel is om kunstenaars te introduceren die onderbelicht zijn door de traditionele instellingen”, aldus Sno.

Kunst curator Bionda Sno – zelf van Surinaamse afkomst – brengt een ode aan haar roots door het toevoegen van Surinaams talent aan deze internationale expositie.

Via Chantal Kartaram van +597 Photography kwam zij in aanraking met de prachtige foto’s van haar moederland. Ze is verheugd om dit te kunnen delen met de kunstscene in Amsterdam.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie