• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Surinaams paspoort één van de zwakste in Zuid- Amerika, Japan, Singapore, Duitsland en NL sterksten ter wereld

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

 INGEZONDEN- Het Surinaamse paspoort wordt geclassificeerd als één van de zwakste in Zuid- Amerika.

Mensen met een Surinaams paspoort zijn genoodzaakt voor minstens 114 landen een visum aan te vragen alvorens toegang te krijgen, wat de zwakte van het document pijnlijk blootlegt.

Onder meer Venezolanen, Guyanezen, Peruvianen, Colombianen, Argentijnen, Brazilianen, Ecuadoranen, Paraguayanen, Bolivianen en Chilenen hebben een sterker paspoort.

Dat geldt ook voor houders van paspoorten uit landen in onze regio zoals Trinidad, Jamaica, Dominica en Barbados.

Voor veel houders van het Surinaamse paspoort blijft een vliegreis richting een westers land een droom omdat ze simpelweg niet voldoen aan de gestelde criteria.

Een vakantietrip naar de Verenigde Staten van Amerika of Nederland is voor een ruim percentage Surinamers niet weggelegd, ook al is er genoeg geld om de vliegtickets te kunnen betalen.

Volgens de Henley Passport Index↗ die reisdocumenten beoordeelt op basis van het aantal landen waartoe burgers zonder visum toegang hebben, mogen Surinamers zich in 77 landen aanmelden zonder een reisvisum.

De Index baseert de gegevens op basis van informatie van de International Air Transport Association.

Japan heeft het sterkste paspoort van de hele wereld. Japanners mogen zonder visum 191 landen binnenkomen.

Singapore, Duitsland, Zuid- Korea en Nederland staan samen in de top vier landen met de sterkste paspoorten. Een Nederlander mag naar 188 landen afreizen zonder visum.

Het zwakste paspoort komt uit Afghanistan. Afghanen mogen in slechts 24 landen ‘binnengaan’ zonder visum.

Het feit dat Suriname gerangschikt wordt als één van de zwakste landen op dit continent illustreert  gedeeltelijk hoe slecht het land ervoor staat.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie