• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinaams bedrijf exporteert runderhuid

| suriname herald | Door: Redactie

Het Surinaamse bedrijf, Surebeef NV, heeft deze week zijn eerste container met runderhuiden bestemd voor de export voor dit jaar geladen. Deze gaat naar Sint Maarten alwaar een klant de huiden aan vissers zal verkopen. De huiden worden gebruikt als aas in de fuiken waar lobsters mee gevangen worden. Dit is ook een mogelijkheid waarvoor runderhuiden gebruik kunnen worden, laat het bedrijf weten op zijn Facebookpagina. Het strappen, wrappen en de quality inspectie van de pallets met huiden. Foto: Surebeef NV

Het zouten van de huiden is ook beter voor het milieu, omdat deze dan niet op de stortplaats als organisch afval terechtkomen. Afgelopen jaar is er door een student van het Polytechnic College Suriname ook onderzoek gedaan naar het opzetten van een kleinschalige leerlooierij voor Suriname. Dit onderzoek betrof het opzetten van de technische installatie en onderhoud van zo een leerlooierij.

Dit onderzoek wordt dit jaar voortgezet door de student tijdens diens masterstudie. Tijdens dat traject zal de economische haalbaarheid van het project worden getoetst. Surebeef biedt de student een stageplaats en volle honderd procent medewerking aan.

Surebeef NV is een modern ISO 22000:2018 & Halal gecertificeerd slachthuis voor runderen schapen en geiten. Ook doet zij aan verwerking van rundvlees, schapen- en geitenvlees.

| suriname herald | Door: Redactie