• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SUP schenkt PPE voor ondersteuning veiligheidsproject

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie neemt PPE in ontvangst van Robbin Roemer, voorzitter van Sup. (Foto: Juspol)

De voorzitter van de Stichting Uitgangscentrum Paramaribo, (SUP), Robbin Roemer, heeft een partij PPE (persoonlijke beschermingsmiddelen) geschonken aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Deze spullen zijn bestemd ter ondersteuning van de werkzaamheden van het team belast met het project Veiligheidszone Paramaribo Centrum.

De SUP-voorzitter vindt het erg belangrijk om het veiligheidsproject te ondersteunen. Door de Covid-19 pandemie draait de handelssector niet optimaal. Veel zaken zijn gesloten of draaien op een laag pitje, waardoor er minder inkomsten zijn. Toch heeft SUP gemeend een bijdrage te leveren.

Amoksi stelt het op prijs dat er ook vanuit de stichting de ondersteuning geboden wordt. Het project dat op 5 januari was gelanceerd, is intussen geëvalueerd. De bewindsman geeft aan dat het project op basis van de tussentijdse rapportage met de regio-commandant van Paramaribo Centrum, hoofdinspecteur Orlando Jacott, tot nu toe een positief beeld schetst.

Het is de bedoeling om het veiligheidsproject uit te breiden naar andere gebieden in het land. De participanten aan het project zijn het Korps Politie Suriname, de Beveiligings- en Bijstand dienst Suriname en Centrale Bank van Suriname, meldt de afdeling Voorlichting van Justitie & Politie.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie