• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Succesvolle SBWB-atleten op bezoek bij president Santokhi

| dagblad suriname | Door: Redactie

Surinaamse atleten hebben onlangs onder de vlag van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) regionaal uitzonderlijke prestaties neergezet. Fabian Wehl, Randal Haakmat, Soepe Koese, Militia Galimo en Eddy Wilson zijn dinsdag 16 augustus samen met leden van het SBWB-bestuur op bezoek geweest bij president Chandrikapersad Santokhi.

Zij hebben hun ervaringen met het staatshoofd gedeeld, maar ook knelpunten in bodybuildingsport met de president besproken. 

Haakmat uit zich tevreden over het bezoek. “Het betekent veel voor mij, omdat wij als atleten veel offers brengen. Een ontmoeting met de president gaat helpen, dat wij als atleten een iets betere behandeling krijgen wat betreft ondersteuning.”

Haakmat heeft onder meer de onder 1.75m in de Classic Physique-klasse van de Centraal-Amerikaanse Kampioenschappen (CAC) op Barbados gewonnen. Verder legde hij ook beslag op de titel Junior Bodybuilder tot 23 jaar, terwijl hij de tweede plaats behaalde in zijn eerste profwedstrijd tijdens de Roger Boyce Pro Classic.

De atleet benadrukt dat Suriname barst van de potentie en kwaliteit, hetgeen ook in de regio beaamd wordt. Echter zal er volgens hem iets meer in de bodybuildingsport geïnvesteerd moeten worden.

Dit laatste is ook een van de punten die aan het staatshoofd zijn voorgehouden. Volgens bondsvoorzitter Earnie Eenig is met de behaalde successen weer eens bewezen dat Suriname de regio best wel kan domineren. Behalve dat het bestuur de atleten persoonlijk hun ervaringen wilde laten delen met president Santokhi, was het ook de bedoeling het staatshoofd op de hoogte te stellen van zaken die niet vlotten en daarvoor zijn hulp in te roepen.

De bondsvoorzitter noemt de reactie van de president zeer positief. “De zaken die door de atleten en het bestuur op tafel zijn gelegd, zijn aangehoord en toegezegd is om te werken aan punten die als hobbels beschouwd kunnen worden door de bond en de atleten.”

De SBWB-voorzitter merkt op, dat de successen zijn bereikt door veel bloed, zweet en tranen. De atleten – waarvan sommigen andere bronnen moesten aanboren om hun reis te bekostigen – hebben heel veel offers gebracht. “Desalniettemin hebben ze veerkracht, wilskracht en positiviteit getoond en dat heeft ertoe geleid dat de successen niet zijn uitgebleven.”

Atleet Soepe Koese zal Suriname binnenkort vertegenwoordigen op de Arnold Schwarzenegger Classic en de wereldkampioenschappen.

Binnenkort organiseert de SBWB de Nationale Kampioenschappen, waar er volgens voorzitter Eenig heel wat talent op de planken te zien zal zijn.

| dagblad suriname | Door: Redactie