• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Succesvol debuut SVV in mannenhoofdklasse volleybalcompetitie

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — De Scholen Volleybalvereniging (SVV) heeft haar opwachting in de mannenhoofdklassecompetitie van de Surinaamse Volleybalbond met een overwinning gemaakt. Van Bazooka werd woensdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal in straight sets (25-17, 25-19, 25-12) gewonnen.

Claudius Straal klonk enerzijds tevreden, “omdat we konden spelen, maar aan de andere kant niet gezien de vele servicefouten die gemaakt werden”, onderkent de SVV-coach. “We hebben nu ook gezien wat we nodig hebben. De pass was ook niet geweldig.” Straal was overigens blij met de triomf op Bazooka. “Ze zijn onze directe concurrent voor de play-off.”

“Het is een jonge ploeg

en spelers waren bang om fouten te maken”

Hij hoopt in alle drie speelronden van de opponent te winnen. “Dan zijn we zeker van de play-off.” Hij is ook blij dat de ploeg uit Paramaribo-Noord verjongd heeft. “Als ze zo blijven en gaan werken aan de setter zullen ze volgend jaar beslist een beter team zijn.”

Potentie

Tegenhanger Roetoe Raveles wijt het verlies in de openingswedstrijd toe aan het feit “dat onze voorbereiding niet al te best was. Het is een jonge ploeg en spelers waren bang om fouten te maken”, meent de oefenmeester van Bazooka. “De vreugde om te willen spelen ontbrak een beetje.”

“Er zit potentie in het team. Alleen moet dat nog gaan uitwijzen in de praktijk. Ik heb zelf ook een paar keuzes gemaakt en misschien niet de juiste, maar dat heeft allemaal te maken met de voorbereiding.” SVV heeft naar zijn zeggen een geroutineerde indruk op hem gemaakt. “Ze hebben met heel veel zelfvertrouwen gespeeld en dat is iets dat wij moeten gaan aankweken, maar het zal er komen. We zijn in ontwikkeling”, aldus de Bazooka-coach.

Wedstrijdverloop

Captain Duncan Hiwat, Meson Anakaba, Brendan Hiwat, Jonovan Wijngaarde, Anfernee Lee-A-Leong en Roberto Benschop zaten in de basis bij SVV. Bij Bazooka vormden aanvoerder Brasley Soetowikromo, Melano Wirjodikromo, Rivaldo Kasanpawiro, Roché Shepperd, Ismaël Sabajo en Guillermo Linger de eerste zes spelers.

Ploegen bleken tot 14-14 aan elkaar gewaagd voordat SVV afstand nam. Bazooka maakte een zenuwachtige indruk en had vooral moeite met de pass. Twee van de weinige hoogtepunten in de openingsperiode waren het blok van Sabajo van Bazooka op SVV’s middenman Faiq Lobo. Daarnaast de stempel van SVV-aanvaller Wijngaarde op Bazooka’s Shepperd. Brendan Hiwat sloot de set af met een ace.

Hoewel de tweede periode niet veel verschilde van de eerste, toonde Bazooka in deze ietwat meer wilskracht. Invaller Preston Kasdiran hielp een 15-20 achterstand inlopen tot twee punten. Wijngaarde, Lee-A-Leong en Anakaba completeerden uiteindelijk de 2-0 voorsprong. SVV domineerde de derde set volkomen en won zo ook de wedstrijd.

Andere scores: manneneersteklasse: Volleybal Zonder Stres – Yelyco 2-0 (25-11, 25-20); U15 Meisjes: SVV 2 – SVV 3 2-1 (25-20, 12-25, 15-7); SVV 1 – Avanti 2-0 (25-7, 25-19).

| de ware tijd | Door: Redactie