• zondag 05 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

STVS binnenkort weer in de lucht in Boven-Marowijne

| suriname herald | Door: Redactie

De Surinaamse Televisie Stichting (STVS) zal binnenkort weer in de lucht zijn in Boven-Marowijne. Dit zegt STVS-directeur Raoul Abisoina in gesprek met Suriname Herald. De zenders moesten besteld worden en zijn intussen al in Suriname, zegt Abisoina.

Volgens de STVS-directeur zijn minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en zijn collega van Binnenlandse Zaken (Biza) Bronto Somohardjo hiervan al op de hoogte gesteld. Zijn streven is om de zenders binnen korte tijd te installeren.

Er zal nu een plan worden uitgezet met vertegenwoordigers van de twee departementen. De zenders zijn niet door het staatsbedrijf zelf aangeschaft, maar door de regering, laat Abisoina weten. Volgens hem hebben vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning kunnen bewerkstelligen dat de zenders eerder zijn gearriveerd dan was afgesproken.

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) assisteert bij de installatie, omdat de masten van het telecombedrijf zijn. Zij moeten nu aangeven wanneer ze ons kunnen helpen, Abisoina hij uit. Afhankelijk van wat er wordt aangegeven vertrekken we naar de gebieden.

"Wij willen zo snel als mogelijk overgaan tot het vervangen van de zenders, maar we vragen nog geduld van de mensen,” zegt de STVS-directeur. Als het aan hem ligt kunnen de bewoners van Boven-Marowijne en Donderskamp dit jaar nog weer genieten van de beelden van de STVS en haar subkanalen. Vanaf februari zijn de tv-zenders in deze gebieden door blikseminslag uitgevallen.

Simone Awanna

| suriname herald | Door: Redactie