• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Strengere winkelcontroles in ressort Paramacca

| dagblad suriname | Door: Redactie

De bestuursdienst van het ressort Paramacca in het district Sipaliwini heeft onlangs winkelcontroles uitgevoerd in dat gebied. De inspecties zijn op 18 juni gedaan in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de Economische Controle Dienst (ECD). Districtscommissaris Osé Jabini wil erop toezien dat er regelmatig controles plaatsvinden. Hij acht dit van belang met het oog op voedselveiligheid en ordehandhaving alsook een correcte naleving van de vergunningsvoorwaarden. 

Veel vervallen producten en ontbreken van vergunningen

Bij de recente controles zijn vele zaken aan het licht gekomen. Sommige winkels hadden magazijnen vol vervallen spullen, die ontruimd en vernietigd zijn. Daarnaast bleek dat ondernemers niet over een vergunning beschikken en er alcohol – die op niet-legale wijze het land is binnengehaald – werd verkocht. 

Ook werden onhygiënische toestanden door het BOG geconstateerd, waaronder honden en dierlijk afval in de magazijnen. Twee winkels moesten vanwege deze situatie gesloten worden. Opening is pas weer mogelijk nadat zaken in orde zijn gebracht en de boete voldaan is.

Vervallen producten in Paramaribo gaan naar winkels binnenland

“Wij hebben opgemerkt dat er een trend is ontstaan, waarbij grote zaken in de stad hun reeds vervallen en haast vervallen producten transporteren naar hun winkels in het binnenland, dit in de veronderstelling dat er geen winkelcontroles plaatsvinden in het binnenland”, zegt de districtscommissaris. 

Besloten is om de twee maanden winkelinspecties te doen. Met regelmatige controles en boetes die hiermee gepaard gaan, zal men eerder genoodzaakt zijn zich te houden aan de voorwaarden. “Ik ga erop toezien dat er regelmatig controle wordt uitgevoerd binnen mijn resort, zodat de gezondheid van de mensen gewaarborgd is”, aldus Jabini.

| dagblad suriname | Door: Redactie