• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

STRAFRECHTELIJK DOSSIER NEW SURFIN N.V. NIET BESCHIKBAAR VOOR INZAGE

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto: NDP-fractieleider Rabin Parmessar

De fractie van de Nationale Democratische Partij kan nog geen inzage krijgen in het strafdossier vn het Openbaar Ministerie over het onderzoek naar de oprichting van New Surfin NV.

“Het is niet beschikbaar zegt NDP-fractieleider Rabin Parmessar. Voormalig procureur generaal Roy Baidjnath Panday zou de NDP-fractie schriftelijk ervan op de hoogte hebben gesteld dat het dossier, met opgaaf van een dossier – en een telefoonnummer ter inzage ligt bij de administratie van het Openbaar Ministerie en dat het onderzoek is afgerond. Uit het dossier zou het Openbaar Ministerie de conclusie hebben getrokken dat er geen reden aanwezig zou zijn verder te gaan met het strafrechtelijk onderzoek, omdat uit de beschikbare informatie niet is gebleken dat er strafbare handelingen zijn gepleegd.

“Wij hebben het dossier opgevraagd via het telefoonnummer dat ons ons is doorgegeven, maar er werd nooit opgenomen. Daarna hebben wij als NDP-fractie een parlementaire medewerker gevraagd het dossier persoonlijk op te halen.

De medewerker kreeg te horen dat het bewuste telefoonnummer al geruime tijd buiten werking is. Na uren wachten kreeg de parlementaire medewerker te horen dat het dossier niet kan worden ingezien”, zegt NDP-fractievoorzitter Rabin Parmessar.

Volgens de administratieve medewerker van het Openbaar Ministerie moeten enkele ‘zaken’ eerst besproken worden en afstemming worden gepleegd met de toenmalige PG. Gevraagd werd dat de NDP-fractie ook eerst een brief zou schrijven om het verzoek te doen het dossier in te mogen kijken.  “Wij hebben dat ook gedaan en het vanuit het emailadres van het parlement gemaild, maar wij hebben geen enkele reactie ontvangen”, zegt Parmessar. “We zijn inmiddels al twee weken bezig. De PG heeft beloofd dat het dossier af is en is afgesloten. ik begrip niet wat er nog overlegd moet worden voordat wij het ter inzage krijgen”, vervolgt de parlementariër. “Volgens mij is hier gewoon sprake van traineren van deze zaak”

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie