• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

STRAATVENTERS JODENBREESTRAAT MOGEN BLIJVEN MAAR GEEN LAST VORMEN

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

De vensters aan de Jodenbreestraat hoeven hun activiteiten niet meer met onzekerheid te ontplooien.

Het Platform Jodenbreestraat had vrijdag een meeting met onder meer het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost over de ordening van de verkoopactiviteiten van deze straatventers.

Er zijn afspraken gemaakt waaraan de groep zich zal moeten committeren, wil zij ongestoord zaken blijven doen langs de openbare weg. “De voorwaarden zijn vervat in een 26-tal regels. En na een intensieve discussie hebben we uiteindelijk toch consensus bereikt”, zegt Ricardo Bhola, districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost. Vanuit het commissariaat zullen de vensters de komende dagen worden begeleid.

“We gaan de mensen precies wijzen waar ze gaan moeten staan. Dat er een standnummer komt. We gaan de mensen ook een badge moeten geven, zodat ze duidelijk herkenbaar zijn wie daar rechtmatig mag staan. We gaan ook openingstijden vastleggen”, zegt Bhola.

Vertegenwoordigers van de handelszaken in de Jodenbreestraat waren ook aanwezig tijdens deze meeting. Die hebben aangegeven geen moeite te hebben met de straatventers, maar zijn het wel mee eens dat er nieuwe voorwaarden moeten gelden om chaos en onoverzichtelijkheid te voorkomen. Eén van de regels is dat de vensters hun stand niet meer voor een winkels mogen plaatsen.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie