• vrijdag 17 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Stopzetting alle autoverzekeringen Surinaamse verkeerscriminelen, brokkenmakers moeten meer betalen

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Alle autoverzekeringsmaatschappijen in Suriname moeten stoppen met het verzekeren van voertuigen die in het bezit zijn verkeerscriminelen. Ook verkeersbrokkenmakers zullen veel hogere premies gaan betalen.

Autobestuurders die zich vaker schuldig maken aan extreem hard rijden, dronken achter het stuur zitten, door rood rijden, nodeloos inhalen en andere manoeuvres die  andere weggebruikers doelbewust hun levens in gevaar brengen, mogen zich dan niet meer verzekeren.

Bovendien moeten er celstraffen worden opgelegd aan auto -en buschauffeurs die zonder geldige voertuigenverzekering op de weg gaan.

Op deze wijze komt er automatisch een grote “schoonmaak”, wat een positieve impact zal hebben op de verkeersveiligheid.

Dat stelt het KSVC voor aan de assurantiemaatschappijen en het parlement.

Het KSVC zegt het voor een groot deel eens te zijn met de voorstellen die recentelijk in dit kader zijn gedaan door Roy de Miranda.

De Miranda pleit bovendien voor het Europees systeem waarbij autobestuurders die jarenlang schadevrij rijden, niet financieel gestraft worden, maar integendeel minder autopremie gaan betalen.

Volgens hem en het KSVC is het huidige systeem in Suriname zeer oneerlijk.

De verzekeringsmaatschappijen verhalen de hoge kosten die worden gemaakt door verkeersbrokkenmakers en verkeerscriminelen nu ook nog op verzekerden die nooit aanrijdingen maken en zich wel netjes aan de regels houden.

De autoverzekeringspremies van “nette chauffeurs” moeten volgens Roy de Miranda een stuk lager liggen.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie