• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Steve Bannon ziet een versterkte rechtervleugel en verdedigt Eduardo Bolsonaro als opvolger van zijn vader

| dagblad suriname | Door: Redactie

Voormalig hoofdstrateeg voor de regering van Donald Trump in de Verenigde Staten, ideoloog Steve Bannon ziet dat de terugkeer van Jair Bolsonaro naar Brazilië, gepland voor deze donderdag (30), het begin zal zijn van een pad om “herkozen president” te worden en dat zijn zoon, federaal congreslid Eduardo Bolsonaro (PL-SP), “zal op een dag de president zijn”.

De uitspraken zijn gedaan in een interview dat woensdag (29) is gepubliceerd in de krant Folha de São Paulo, waar Bannon ook zegt dat de processen waarop de voormalige Braziliaanse president reageert zijn imago als rechtse leider in het land versterken.

Volgens Bannon zal Bolsonaro

“terugkomen en ongelooflijk zijn; hij wordt herkozen tot president. Ik hoop dat Lula tegen die tijd de economie van Brazilië niet kapot heeft gemaakt.”

Hij zegt dat de toespraak van de voormalige president op CPAC, de conferentie van de rechtse beweging in de Verenigde Staten, “historisch was en het publiek ongelooflijk ontroerde”.

Dat maakt het vertrek uit Brazilië eind vorig jaar goed.

Ook is volgens de ideoloog de rechtse beweging wereldwijd sterker geworden, met onder andere vertegenwoordigers als Viktor Orbán in Hongarije, Marine Le Pen in Frankrijk, Nigel Farage in het VK, Giorgia Meloni in Italië, Shinzo Abe in Japan. anderen.

“Dat is een van de redenen waarom ik zo toegewijd ben aan Europa, aan Japan; Ik praat met pro-democratische groepen in China, wat vandaag mijn belangrijkste werk is; we deden CPAC in Mexico. Ik wijd zoveel van mezelf aan Brazilië omdat we erg verbonden zijn, ‘voegde hij eraan toe.

| dagblad suriname | Door: Redactie