• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Start begrotingsbehandeling voor vandaag gepland

| starnieuws | Door: Redactie

Assembleevoorzitter Marinus Bee wil als de begrotingscommissie later op de dag verslag heeft gebracht, beginnen met de begrotingsbehandeling 2023. De vergadering is alvast voor 14.00 uur uitgeschreven in afwachting van het verslag van de commissie van rapporteurs onder leiding van Asis Gajadien.

Het ligt in de bedoeling om de gewijzigde begroting voor dit jaar uiterlijk eind van de maand goedgekeurd te hebben in De Nationale Assemblee.

Een van de eisen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) was een aangepaste begroting die ook goedgekeurd moet zijn in het parlement. De begroting moest worden gebalanceerd van het IMF. De uitgaven moesten worden verminderd

en de inkomsten verhoogd. Onder andere moeten subsidies worden afgebouwd.

Bee zegt in gesprek met Starnieuws dat gedurende de begrotingsbehandeling ook andere ontwerpwetten zullen worden behandeld. Hij noemt onder andere de aanpassing van de Personeelswet. Deze wet staat voor vandaag op de agenda. De regering en de initiatiefnemers komen aan het woord in de tweede ronde.

Verder is op de agenda ook de grondconversie. Er is overeenstemming tussen de VHP en de ABOP/PL om grondhuur tot 1 ha om te zetten in eigendom. De Staat wil hiermee geld binnenhalen. Deze maand zullen ook aan de orde komen de toerismewetten, Casinowezen, Toezicht & Controle Kansspelen.

| starnieuws | Door: Redactie