• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Staatsolie doneert voor schoonmaak ondergelopen woningen Brokopondo

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Samuel Wens

BROKOPONDO — “Begin deze week is Staatsolie gestart met het doneren van meer dan SRD één miljoen aan 176 huishoudens die te kampen hebben gehad met wateroverlast in het district Brokopondo”, verklaart Eddy Frankel, directielid van de maatschappij. “Het is geen schadeloosstelling”, beklemtoont hij scherp. Hieruit kunnen de kosten worden betaald voor het schoonmaken van de ondergelopen woningen.

“De lijst van woningen die in aanmerking komen is niet achter een bureau samengesteld. Onze mensen hebben alle huishoudens met waterschade in de 13 ondergelopen dorpen bezocht en een volledige inventarisatie gemaakt”, verzekert hij. “Het werk is prima op

het veld uitgevoerd.” Aan personen die over een bankrekeningnummer beschikken is het geld giraal overgemaakt. Voor mensen die dat niet hebben heeft de maatschappij bussen ingezet om de groep naar Paramaribo te vervoeren zodat het geld bij de Surinaamsche Bank kan worden gehaald. Het vervoer terug is ook geregeld.

De maatschappij blijft de situatie in het gebied monitoren en heeft besloten een tegemoetkoming toe te kennen aan degenen die door de wateroverlast hun kostgronden nog niet kunnen bewerken. Dit gebeurt door tussenkomst van het Surinaams Rode Kruis. De functionaris wil niet vertellen om hoeveel geld en hoeveel kostgronden het gaat, omdat hij niet weet of de gedupeerden dat willen delen met de gemeenschap. De krant heeft met enkele personen wiens woningen ondergelopen waren gesproken en die zijn best tevreden over de werkwijze van Staatsolie. “Je bent vrij in de aanschaf van de schoonmaakmiddelen.”

| de ware tijd | Door: Redactie